BUTTONS CREATOR’S BOOKLET

Maak kennis met Buttons




Maak kennis met Buttons, je nieuwe Wacky Robot, die je de spannende wereld van robotica en STEM leert ontdekken.

Met Buttons leer je over verschillende elektronische componenten, geïntegreerde schakelingen, geluidssynthese en geluidsgolven. Uiteindelijk zul je een leuke robot hebben die speelt!



Wat staat je te wachten?

  • Zet Buttons in elkaar
  • Zet Buttons aan en speel
  • Leer over geluidssynthese en geluidsgolven



Wat is CircuitMess?

CircuitMess is een doe-het-zelf-STEM-speelgoedbedrijf opgericht in 2016 toen Albert, onze CEO, nog maar 17 jaar oud was.

Albert was geïnteresseerd in elektronica en wilde weten hoe de apparaten om hem heen werkten. Een van zijn eerste projecten was het ontwerpen van een doe-het-zelfspelconsole.



Mensen vonden het een leuk idee, waarop hij een Kickstarter-campagne startte en $ 100.745 ophaalde!

Zo werd CircuitMess geboren. Wij zijn een klein, maar snelgroeiend team van technologieliefhebbers die hun liefde voor het creëren van nieuwe technologie met de rest van de wereld willen delen.

Achter de naam

Circuit - elektronische schakeling
Mess - warboel

Al onze sets worden ontwikkeld, vervaardigd en verpakt in Kroatië!

Onze missie

Tegenwoordig kent iedereen het belang van technologie, maar minder dan 1% van de wereldbevolking weet HOE nieuwe technologie te creëren.

Wij willen dat veranderen! We willen dat onze projecten mensen inspireren om HUN EIGEN innovatieve elektronische apparaten te creëren.



Wat zit er in de doos?



  1. Moederbord
  2. Schroevendraaier
  3. Batterij
  4. Plexiglas
  5. Led (lichtuitstralende diodes)
  6. Kunststof schroeven
  7. Kunststof afstandshouders
  8. Kunststof toetsdoppen

Je leert over:

  • Elektronica en diverse elektronische componenten
  • Geluidsgolven
  • Geluidssynthese

Een korte geschiedenis en interessante feiten over de 555-timer

Deze chip, ook bekend als NE555, is een geïntegreerde schakeling die in 1971 werd geïntroduceerd door Signetics Corporation.

Sindsdien wordt deze chip vaak gebruikt in verschillende elektronische circuits, van tellers en oscillatorschakelingen tot pulsgeneratoren en besturingssystemen.

Interessant genoeg begon deze chip zijn reis als een bescheiden ontwerp bedoeld voor het maken van zeepbellen.

De mogelijkheden ervan werden echter al snel ontdekt, wat de weg vrijmaakte voor verschillende toepassingen.



Een van de belangrijkste kenmerken van deze chip is het vermogen om nauwkeurige en stabiele tijdsvertragingen te genereren. Dit wordt bereikt met behulp van drie weerstanden en twee condensatoren die op verschillende manieren kunnen worden geconfigureerd om verschillende tijdsintervallen te produceren.

Deze chip wordt gebruikt in een verscheidenheid aan speelgoed en apparaten, waaronder toetsenborden, op afstandsbediening auto's en zelfs de Nintendo Game Boy.

De brede toepassing en een gunstige prijs maken deze chip nog steeds populair in de elektronicawereld. Jaarlijks worden ruim een miljard van deze chips geproduceerd.

De ontwikkeling van de synthesizer: van theremin-geluiden tot de digitale wereld

Van de eerste elektronische instrumenten uit het begin van de 20e eeuw tot moderne synthesizers: de geschiedenis van deze instrumenten is buitengewoon interessant.

In de jaren twintig vond de Russische natuurkundige Lev Termen de theremin uit, een instrument dat geluid maakt door de handen rond de antennes te bewegen.

De eerste programmeerbare synthesizer ontstond in de jaren vijftig en heette RCA Mark II. Hiermee konden gebruikers complexe geluiden creëren door verschillende modules met elkaar te verbinden.



In de jaren zestig en zeventig werden synthesizers toegankelijker en goedkoper, en muzikanten begonnen ze te gebruiken bij het maken van hun hits.

Het album "Switched-On Bach" van Wendy Carlos stelde dit instrument in 1968 bij een breder publiek voor.

In de jaren 80 creëerden de bedrijven Yamaha en Roland digitale synthesizers.



Er zijn tegenwoordig synthesizers in alle soorten en maten, van kleine draagbare apparaten tot grote modulaire systemen.

Ze worden in alle muziekgenres gebruikt, van pop- tot filmmuziek.

De ontwikkeling van software synthesizers heeft ze toegankelijker dan ooit gemaakt, waardoor muzikanten de mogelijkheid hebben om geluiden op hun computers te creëren en te bewerken.

De magische wereld van oscillatoren: Van radiogolven tot elektronische muziek

Vanaf het allereerste begin aan het einde van de 19e eeuw hebben oscillatoren een sleutelrol gespeeld in de moderne elektronica, inclusief innovaties zoals radiotransmissie, geluidssynthese en signaalverwerking. Oscillatoren zijn componenten die een signaal opwekt dat op een bepaalde frequentie oscilleert. Deze signalen worden gebruikt bij het genereren van geluid en draadloze gegevensoverdracht.



In Buttons opwekt de 555-chip golven door een oscillerend signaal, die door middel van speakers worden omgezet in de geluiden die we kunnen horen.

Oscillatoren zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen een verscheidenheid aan golfvormen opwekken, van eenvoudige sinusgolven tot complexere multigolfvormen.

Hun toepassing strekt zich uit van radio- en televisie-uitzendingen tot medische apparatuur en militaire communicatiesystemen.

In de wereld van de elektronische muziek vormen oscillatoren de kern van synthesizers, waardoor muzikanten in realtime geluiden kunnen creëren en manipuleren.



Met Buttons gebruik je de kracht van oscillatoren en verken je de opwindende wereld van elektronische geluiden.

Door toetsaanslagen te combineren met complexe oscillatortechnologie, nodigt Buttons gebruikers uit om deel uit te maken van muzikale experimenten en innovatie.

Interessante feiten over de synthesizer

1. Synthesizers kunnen vrijwel elk geluid voortbrengen dat je maar kunt bedenken, van het geluid van een raket die wordt gelanceerd tot het geluid van een badeend.





2. Enkele van de meest populaire nummers waarin synthesizers worden gebruikt zijn "Sweet Dreams" van Eurythmics en "Jump" van Van Halen.




3. De ontwikkeling van de synthesizer dateert uit de jaren tachtig van de negentiende eeuw, toen draaitafels werden gebruikt om geluid te creëren, maar de echte doorbraak vond pas plaats in de jaren zestig, met de ontwikkeling van de digitale synthesizer zoals we die nu kennen.

4. Synthesizers zijn er in alle maten en vormen, van kleine draagbare apparaten tot enorme apparaten die hele kamers in beslag nemen.



5. Naast de muziekindustrie vonden ze ook hun plek in de filmindustrie, met geluiden als het iconische geluid van de TARDIS uit de serie "Doctor Who".